webpage counter
Daisypath Friendship tickers
"jangan bersedih.jadilah wanita yang paling bahagia"
"bila datang kepadamu berita tentang kekuranganku.itu adalah bukti sesungguhnya diriku sempurna"

ASSALAMUALAIKUM KAWAN-KAWAN

Sabtu, 14 November 2015

tok


dulu masa lepas balek dari sepital..
tok slalue tanya aku "na..doktor ckp pa??"
tapi skunk.. tok da tak tanya..

dulu masa tok kena p spital untuk medical checkup mata
tok slalue ajak aku p teman dya..katanya wat kawan bersembang
tapi skunk..tok da tak berteman..da takda kawan bersembang..

dulu masa tok kena masuk sepital..
aku mati2 xmau tido ospital ngan tok..
tapi skunk..aku syukur sebab tuhan lembutkan ati aku untuk tido kat sepital ngan tok

dulu masa tok kat sepital..
aku tido kat lantai..
tapi aku taktaw tok pon tido xlena sebab pk aku kat bawah sejok,banyak nyamuk..

dulu masa balek hostel kat kulim..
aku slalue lepak ptg2 umah tok..
tapi skunk..aku lepak ptg2 tanpa tok..

dulu kalo mama abah beli pape suro aku anta benda too kat umah tok malam2..
bawu bukak pintu umah aku...aku da jerit nama tokk...
tapi skunk..aku da tak jerit cmtoo dah..

dulu aku p umah tok ptang2..
slalue nampak tok amik angin ptg kat kusyen depan umah too..
aku p sembang2 ngan dya..dya cite macam2..
tapi skunk..kalo aku p dok sitoo..da takda da cite macm too..

dulu tok slalue dok atas buai depan umah ngan wan
lepas wan takda..tok duduk ag sitoo..tempat peberet tok mungkin
tapi skunk..buai too begerak..tapi tanpa tok ag..

dulu masa tadika..balek skolah tok slalue bwat nasik ngan minyak lauk+ikan kembong kat aku..
tok cakap..macam bagi makan kat kucin..
tapi skunk..kezen aku..adik aku..xdapat pon ase cmtoo..aku sowg jee..

dulu seblom balek teknik kulim..aku salam ngan tok..tetiba aku cium pp tok..
aku tersentak..aku taw tok pon tekejot..sebab aku tak macm too seblom niee...
tapi..aku da balek ane2..aku da tak cium pp tua too ag..

dulu masa dapat tawaran masok limkokwing..
tok yang suro p sangat..dya ckp pree..p jelaa..
tapi skunk..aku memang kat sini..blaaja kt limkokwing sebab tok ngan wan peneroka..

dulu masa balek cuti dari limkokwing..
macam biasa..aku ske p sembang2 ngan tok..
tok ada cakap..tangan dya denyut2..
aku cakap..tertindih tangan kot masa tidoq..
tapi skunk..aku bawu taw..too kan tanda2 owg nak meninggal..

dulu masa aku da nak balek limkokwing..
aku salam ngan tok..
dapat laa duet sket tok bagii..
tapi aritue..tok tak bagi duet..
tok cakap..
"na..ang ngaji la elok2 kat sana..tooo ja tok boley tlong..."

dulu masa lepas asar...
aku bangun tydo..ada cal dari umah..eman yang cakap
"kakak..tok da takda.."
"bila??"
"bawu ja tadi"
aku terdiam..dan aku smbot ngan innalillah..
tapi aku tak balek kampong..
tgok tok..
sebab aku exam..
bodohnya aku...

dulu aku balek cuti..
aku mula tingatkan tok...
tapi skunk..aku sedar tok da takdaa...

dulu aku mula tringat..
makcik mai cari belacan kat umah sebab tok nak makan sambal belacan..
tapi kat umah belacan habes..aku pon tatw sampai ke tak hajat tok nak makan sambal belacan too..
kalo aku taw yg too mungkin yang terakhir..
aku sangop g bli belacan..

dulu masa tok cite yg tangan dia berdenyut2..
tetiba otak aku menerawang...aku berpk sambel aku tgok je tok..
"cane kalo satu ari tok da takda..cne ari2 aku.."
tapi skunk...aku da tawu..da ase..mcm nie laa ari2 aku tanpa tok...

dulu kalau aku taw..tok nak tinggalkan kami semua..
tiap2 ari aku nak amik gambaq ngan tok..
nak simpan..
tapi aku taktaw..

dulu aku doakan semoga tuhan cucuri rahmat keatas roh sedara mara ngan sahabat handai aku yang da takda..
tapi skunk tok pon tergolong sekali...

dulu aku selalu dengar owang cakap..setiap pertemuan ada perpisahan..
tapi skunk..aku akui..semua kebenaran too...

-al fatihah untuk semua umat islam yang telah kembali ke rahmatullah-
-semoga tuhan mencucuri rahmat ke atas rohnya..-
-amin-

p/s:aku lebey rapat dengan tok ngan wan belah abah..mungkin sebab sebelah umah..
dulu aku ada 2 tok..2 wan..
skunk..aku jeles bila owg masih ada tok ngan wan..

3 ulasan:

  1. huhuhu...sdey2!!
    tingat tok gak...
    aku nk gtaw,aku pnah teman tok kt sepital koneqang gak..
    aku pon kna ktik nyamok..td0q pon sat2..aku bsyukur,sbb aku xbantah bila makteh suqo teman tok..tym 2 aku balik cuti dr teknik..omwok blambak..aku buat gak wal0pon nurse 2 tgk..[wat dono]..
    upanya,2 las aku tgk tok..
    -al fatihah-

    BalasPadam
  2. huhuhu...sdey2!!
    tingat tok gak...
    aku nk gtaw,aku pnah teman tok kt sepital koneqang gak..
    aku pon kna ktik nyamok..td0q pon sat2..aku bsyukur,sbb aku xbantah bila makteh suqo teman tok..tym 2 aku balik cuti dr teknik..omwok blambak..aku buat gak wal0pon nurse 2 tgk..[wat dono]..
    upanya,2 las aku tgk tok..
    -al fatihah-

    BalasPadam
  3. sedeyh kan miee..
    dulu ley kaco tok..
    sampai tok beletiaq..
    haha..
    lanie da xda kan..
    huhu
    alfatihah

    BalasPadam

klik di sini.