webpage counter
Daisypath Friendship tickers
"jangan bersedih.jadilah wanita yang paling bahagia"
"bila datang kepadamu berita tentang kekuranganku.itu adalah bukti sesungguhnya diriku sempurna"

ASSALAMUALAIKUM KAWAN-KAWAN

Sabtu, 28 September 2013

ini aku malu

wohoo
assalamualaikum
untuk kedua kalinya
saya berbasikal beramai2
jarak yang agak jauh
before nie setakat proton city
tapi kali nie terlajak banyak
sampai ke kampus lama
dan terus ke sungai samak
jauh jugak sebenarnya
ohoii

bukan point nak cerita tentang basikal
cuma
aku agak segan bila dalam keadaan berpeluh
bahasa mudah agak selekeh
pakai bedak pon bedak dah hilang
dengan muka merah padam
ada pulak 'orang' too kat situ kan
malu 18 jam ah macam nie

too baru basikal
kalau tengok aku kt kem organisasi za'ba rituu
dengan nanges aku
dengan sakit aku
agak2
bertan2 malu aku
syukur jugak la dia xjoin koz
kalau tak bertimpa malu aku
haha

sayang family selamanya bersama+maziah sabri
:)

Jumaat, 13 September 2013

pencerahan pdi

assalamualaikum dan selamat pagi/tengahari/petang/malam

ada benda yang saya nak cakap
tapi tak tercakap untuk tempoh bercakap malam tadi.
sebelum too nak perincikan sikit tentang pdi.
yang agak berterabur kami terangkan.
nebes kaw.
-_-

sekali lagi diulang.
ini exco penerbitan dan informasi (pdi) bukan biro speaker dan muzik
(adik yang berkenaan jangan sentap.akan akak ingat sampai letak jawatan)
hahahahaha!
di bawah pdi ada tiga unit kecil2an
tapi digabungkan untuk menjalankan sesuatu program
sebenarnya ada nama sedap dia untuk tiga unit nie.
tapi kita simplekan untuk memudahkan pemahaman

kita mulakan dengan fotografi
macam yang dicakap
awak2 semua selalu nampak maziah,kaknurul,karim,lan dan saya sendirik pegang kamera untuk snap gambar2 aktiviti.
dan gambar2 too akan kami upload di unit media kolej za'ba
itu memang rutin
setiap kali aktiviti berlangsung
sama ada secara kecil2an sampai ke tahap besar2an
contohnya hari terbuka kolej za'ba
orang2 kuat fotografi akan berjalan2 amik gambar.
too dah memang kerja dowang.
sebenarnya para2 fotografer ada lagi.
nanty insyaAllah kita temukan di meeting pdi yang akan diadakan selepas pemilihan rakan exco.
untuk yang berminat nak jadi fotografer.
nak berjalan2 ambik gambar
nak bergambar dengan retis macam maziah buat.haha
silakan.
kami sangat2 alu2kan kedatangan anda dalam unit penerbitan dan informasi
tapi jangan malu meh.
tukang amik gambar selalu menjadi tumpuan.
sebab dowang akan bergerak ke depan.
dannnnnnnnnnnn
ini penting.
kalau takda kamera pon boleh masok pdi
jangan sempitkan kepala otak
nak masok pdi
kena ada kamera
nope.
kami haramkan sama sekali pemikiran kotor anda.
yeargh..
saya masok pdi tanpa kamera
macam too jugak kawan2 yang lain
xsemua masok pdi dengan kamera
tapi kami boleh bergambar
hehe

unit yang kedua
bahagian editing
contoh terdekat memang banyak
banner,slide,bunting,poster blablabla
selagi perlu didesign
kami usahakan selagi ada daya
jangan cakap awak tak pandai nak guna software.
sedangkan awak belom belajar
banyak benda yang kita dah cakap tataw sebelum kita mulakan
mulakan dulu
agak tak ok
nanty nex sem tukar rakan exco
kami akan cuba sampaikan ilmu2 yang tak seberapa untuk insan2 yang berminat.
sungguh tak tipu.
dan kami akan hadiahkan satu perasaan yang gilang gemilang silap hari bulan air mata boleh tup tap tup tap jatuh sebab terharu bila menyaksikan hasil karya anda menjadi tatapan.
saya dah rasa semua nie di semester 1.
so kami harap.
ada antara awak2 yang punya impian yang sama
sumpah best weh.
terharu pon ada jugak sikit.
haha

unit yang ketiga dan terakhir dalam pdi
teknikal.
teknikal akan diketuai oleh fadel
ketua blok e
camp comp awak2.
fadel salah seorang rakan exco pdi
ada dua jenis teknikal sebenarnya
satu yang awak tengok jaga muzik too
satu lagi untuk setup benda2 yang sepatotnya sebelum event bermula
dan fadel selalunya akan handle bab setup2 nie
dan kami amat2 memerlukan pembantu fadel.
lelaki!
perempuan boleh masok teknikal
tapi dia akan dilatih untuk handle bahagian music
macam yang kaknurul dah buat.

serba sedikit tentang pdi yang mampu saya selitkan
yang terlintas di fikiran untuk diucap tetapi dalam nada yang sangat berterabur
maafkan saya.
pilih rakan exco yang awak minat
jangan pilih ikot kos yang awak ambik.
selamat mengisi form
kami doakan yang terbaik
maaf untuk ketelanjuran bicara time bercakap.

:)


* setrilion ucapan terima kasih (sambil angkat tangan atas bawah) untuk semua re pdi yang terlibat sepanjang moza dan malam bersama pentadbiran kolej malam tadi.semoga tuhan memberkati. :)