webpage counter
Daisypath Friendship tickers
"jangan bersedih.jadilah wanita yang paling bahagia"
"bila datang kepadamu berita tentang kekuranganku.itu adalah bukti sesungguhnya diriku sempurna"

ASSALAMUALAIKUM KAWAN-KAWAN

Sabtu, 20 Julai 2013

puasa,solat,tudung

assalamualaikum?
ya iyalah
post pertama dibulan ramadhan
selamat berpuasa sekalian
semoga diampunkan dosa
semoga bertambah amalan
semoga diterima segalanya
oh yeah
selamat hari kelahiran untuk anak2 yang kecik mahupun besar yang tarikh lahir jatuh di bulan puasa.
*saya dah selalu sangat besday bulan puasa zaman muda2 dulu ;)

tiga topik utama yang kadang2 buat aku tegelak bila pk
puasa dulu lah
aku makhluk Allah yang diuji dengan penyakit.
dari umur 7 tahun
sampai lah sekarang
bulan 11 nie insyaAllah 23 tahun
masih lagi ke hospital untuk jumpak specialist.
ayook..haha
sakit zaman kanak2 buatkan aku banyak ponteng puasa
jujur cakap
aku xpenah puasa penuh
zaman kanak2 aku punya puasa lopong2 sebab sakit
zaman dah besar sikit
puasa lopong jugak
bukan sebab sakit
sebab perempuan
hahahaha
kadang2 sampai harap sangat tak bercuti time puasa
tapi lepas dengar ceramah sikiit
so mana yang ditentukan itu yang terbaik
:)

solat
ekekekeeke
aku jahil woo bab nie
aku setat solat secara penuh masa form 4 ke form 5 cmtu
sebenarnya life kt asrama mempengaruhi
so hantarlah anak2 ke asrama
hahahaahah!
aku boleh semayang penuh
tp aku tinggal zohor
sekolah teknik balek 2.30
balek too makan
naek ke dorm dalam jam 3
3.30 dah turun prep
ok letih
-_-
sebab too aku selalu tinggal zohor
tp aku penah tegur membe aku tentang solat
walaupun aku pon solat tak penuh
lepastu kan kan kan
aku tengok membe aku solat penuh
aku jadik malu sendirik
so aku pon solat penuh
hahahha!
petunjuk Allah too mcm2 bentuk sebenarnya
diajar cara yang berlainan

yeargh tudung
masa tadika aku alim weh
sampai dlm umah pon pakai tudung
over.
hengat lagi dok men game mario sambil pakai tudung
ikat kt blakang tuuh..cheeh..haha
aku makhluk paling lewat pakai tudung masa dlm kelas
darjah 3 aku try pakai
tp terasa rimas campor gatal
aku buang
so aku pakai darjah 4
too pon xpakai penuh
ke hulu ke hilir masih xpakai tudung
aku setat pakai sepenuhnya masa form 4 ke form 5
hahahha
sebab
sebab aku dok asrama
sekali lagi aku syorkan
suruh la anak2 dok asrama
insyaAllah ada perubahan
kalau dia nak berubah
kalau Allah izinkan
insyaAllah
abang aku penah cakap kt mama
'mak..tengok dik niena..da besaq pon xpakai tudung lagi'
mama jawab
'biaq la dia..lama2 nanty dia sedaq la'
erk
ahaaha
life kt asrama jadikan aku pakai tudung sebenarnya
ke hulu hilir bertudung
so dah jadik mcm kebiasaan
bila xpakai
jadik pelik
so bagi la masa
insyaAllah
dah too ja
bye
selamat makan!
:D

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

klik di sini.